Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie babeczki z dużą zawartością wiórek kokosowych, Świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ucieram z cukrem na gładką masę. Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostygnięcia.
Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystkie składniki miksuję, a następnie dodaję białkową pianę i również miksuję. Wciąż miksując wlewa do ciasta roztopione masło. Ciasto wkładam do papilotek i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C.