Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie babeczki z dużą zawartością wiórek kokosowych, Świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2176
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2176
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ucieram z cukrem na gładką masę. Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostygnięcia.
Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystkie składniki miksuję, a następnie dodaję białkową pianę i również miksuję. Wciąż miksując wlewa do ciasta roztopione masło. Ciasto wkładam do papilotek i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C.