Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2013
Pyszne kruche babeczki napełnione kremem, udekorowane owocami. Można je również podać z bitą śmietaną lub udekorować pisakami lukrowymi. Polecam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1701
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1701
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 490
Składniki
Babeczki: wszystkie składniki zagniatamy szybko w gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce godzinę. Następnie rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, szklanką wycinamy koła (trzeba dopasować tak, by wielkość wyciętych kółek przykryła dno i boki foremek). Ciastem wyklejamy foremki na babeczki (foremki można lekko natłuścić, ja tego nie robiłam). Ciasto na dnie foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut (aż będą złote). Po upieczeniu babeczki wyjmujemy z foremek i zostawiamy do wystudzenia.
Babeczki napełniamy kremem cytrynowym, dekorujemy owocami.