Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2013
Pyszne kruche babeczki napełnione kremem, udekorowane owocami. Można je również podać z bitą śmietaną lub udekorować pisakami lukrowymi. Polecam.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 444
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2609
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38713
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1383
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 444
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2609
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38713
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1383
Składniki
Babeczki: wszystkie składniki zagniatamy szybko w gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce godzinę. Następnie rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, szklanką wycinamy koła (trzeba dopasować tak, by wielkość wyciętych kółek przykryła dno i boki foremek). Ciastem wyklejamy foremki na babeczki (foremki można lekko natłuścić, ja tego nie robiłam). Ciasto na dnie foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut (aż będą złote). Po upieczeniu babeczki wyjmujemy z foremek i zostawiamy do wystudzenia.
Babeczki napełniamy kremem cytrynowym, dekorujemy owocami.