Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2013
Pyszne kruche babeczki napełnione kremem, udekorowane owocami. Można je również podać z bitą śmietaną lub udekorować pisakami lukrowymi. Polecam.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 607
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101447
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5964
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 607
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101447
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5964
Składniki
Babeczki: wszystkie składniki zagniatamy szybko w gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce godzinę. Następnie rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, szklanką wycinamy koła (trzeba dopasować tak, by wielkość wyciętych kółek przykryła dno i boki foremek). Ciastem wyklejamy foremki na babeczki (foremki można lekko natłuścić, ja tego nie robiłam). Ciasto na dnie foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut (aż będą złote). Po upieczeniu babeczki wyjmujemy z foremek i zostawiamy do wystudzenia.
Babeczki napełniamy kremem cytrynowym, dekorujemy owocami.