Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2013
Pyszne kruche babeczki napełnione kremem, udekorowane owocami. Można je również podać z bitą śmietaną lub udekorować pisakami lukrowymi. Polecam.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2175
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 73
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 109
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 187
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 188
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2175
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 73
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 109
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 187
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 188
Składniki
Babeczki: wszystkie składniki zagniatamy szybko w gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce godzinę. Następnie rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, szklanką wycinamy koła (trzeba dopasować tak, by wielkość wyciętych kółek przykryła dno i boki foremek). Ciastem wyklejamy foremki na babeczki (foremki można lekko natłuścić, ja tego nie robiłam). Ciasto na dnie foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut (aż będą złote). Po upieczeniu babeczki wyjmujemy z foremek i zostawiamy do wystudzenia.
Babeczki napełniamy kremem cytrynowym, dekorujemy owocami.