Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z solą morską

Babeczki z solą morską

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 633

Zbliża się weekend, a do tego weekend w karnawale, więc obowiązkowo musi być coś słodkiego. Chociaż dzisiaj nie będzie tylko słodko, ale też i trochę słono. Zapraszam na bardzo ciemne babeczki z dodatkiem czekolady z solą morską. Smak trochę zaskakujący, ale jeśli szukacie nowych wrażeń smakowych to jest coś specjalnie dla Was. :)

Składniki

  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Cukier migdałowy 2 łyżki
  • Kakao 2 łyżki
  • Czekolada gorzka z solą morską 1/2 tabliczki
  • Czekolada mleczna 1/2 tabliczki
  • Jajko 1 szt.
  • Olej rzepakowy 1/2 szklanki
  • Mleko 1 szklanka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W jednej misce wymieszać suche składniki. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy.

    W drugiej misce wymieszać mokre składniki. Jajka roztrzepać, dolać olej i mleko.

    Czekolady pokroić w drobną kosteczkę.

    Suche składniki dodać do mokrych i delikatnie, ale bardzo dokładnie wymieszać. Po chwili dodać pokrojoną czekoladę.

    Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180-160 stopni rzez ok. 20-25 min. Przed wyciągnięciem warto sprawdzić patyczkiem czy babeczki są suche.

  2. Smacznego !

  3. :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń