Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy człowiek się nudzi wymyśla wypieki lub inne cuda. Mnie naszło na zrobienie babeczek ponieważ rodzinie posmakowały więc co raz robię z czymś innym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113023
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 717
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113023
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 717
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki oprócz kakao i wody.
Dokładnie wymieszać łyżką.
Do drugiej miseczki odlać mniejszą część ciasta i dodać kakao oraz wodę.
Wymieszać.
Do białego pozostałego ciasta dodać rodzynki .
Wymieszać.
Blaszkę na babeczki wyłożyć papierowymi foremkami i wlewać po łyżce białego ciasta.
Na białe ciasto wlewać po pół łyżki ciasta z kakao.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 minut.
Studzić na blaszce.
Polecam dla dzieci, gości i domowników. Z tego przepisu wyszło mi 22 babeczki.