Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy człowiek się nudzi wymyśla wypieki lub inne cuda. Mnie naszło na zrobienie babeczek ponieważ rodzinie posmakowały więc co raz robię z czymś innym.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki oprócz kakao i wody.
Dokładnie wymieszać łyżką.
Do drugiej miseczki odlać mniejszą część ciasta i dodać kakao oraz wodę.
Wymieszać.
Do białego pozostałego ciasta dodać rodzynki .
Wymieszać.
Blaszkę na babeczki wyłożyć papierowymi foremkami i wlewać po łyżce białego ciasta.
Na białe ciasto wlewać po pół łyżki ciasta z kakao.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 minut.
Studzić na blaszce.
Polecam dla dzieci, gości i domowników. Z tego przepisu wyszło mi 22 babeczki.