Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i smaczna babka . Mak, kakao i truskawki to super połączenie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4708
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10637
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3111
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 789
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4708
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10637
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3111
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 789
Składniki
Białka z cukrem ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao + 2 łyżki wody, do drugiej mak + 2 łyżki wody i trzeciej pył truskawkowy + 2 łyżki wody. Wymieszać. Gotowe ciasto naprzemiennie przelać do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą formy babki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 55-60 minut. Wystudzić i udekorować zielonym lukrem i jadalnymi kwiatami.