Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i smaczna babka . Mak, kakao i truskawki to super połączenie.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Białka z cukrem ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao + 2 łyżki wody, do drugiej mak + 2 łyżki wody i trzeciej pył truskawkowy + 2 łyżki wody. Wymieszać. Gotowe ciasto naprzemiennie przelać do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą formy babki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 55-60 minut. Wystudzić i udekorować zielonym lukrem i jadalnymi kwiatami.