Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest przepyszna. Dzięki bananom jest wilgotna i aromatyczna
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1761
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 393
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1761
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 393
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka zachowaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Banany obierz i rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z kwaśną śmietaną. Masło ucieraj z cukrem. Dodawaj po żółtku. Cały czas ucieraj- dodawaj masę maślaną. Dodaj mąkę. Ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem posypanej bułką. Piecz w 200 stopniach przez ok. 45 minut. Składniki polewy podgrzewaj mieszając do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Polej babkę. Resztę krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch babki.