Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest przepyszna. Dzięki bananom jest wilgotna i aromatyczna
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka zachowaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Banany obierz i rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z kwaśną śmietaną. Masło ucieraj z cukrem. Dodawaj po żółtku. Cały czas ucieraj- dodawaj masę maślaną. Dodaj mąkę. Ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem posypanej bułką. Piecz w 200 stopniach przez ok. 45 minut. Składniki polewy podgrzewaj mieszając do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Polej babkę. Resztę krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch babki.