Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2964
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2964
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.
Rodziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.
Dodaj żółtka cały czas ubijając.
Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.
Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).
Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.