Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
Składniki
Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.
Rodziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.
Dodaj żółtka cały czas ubijając.
Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.
Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).
Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.