Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka. Jest naprawdę smaczna, wilgotna i ma lekko budyniowy posmak. Na święta będzie jak znalazł.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2239
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 503
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3509
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2239
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 503
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3509
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1150
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i budynie. Wlać olej. Zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do ciasta. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera, lub wymieszać łyżką. Część ciasta wyłożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i mleko. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu, dowolnie udekorować. Ja zrobiłam polewę czekoladową i posypałam, posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Można posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem.