Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka trójkolorowa z budyniami, bardzo dobra.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 727
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 130
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 727
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 130
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku, zmiksować.Mikser przełączyć na najniższe obroty. Dodawać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do piecz, oraz śmietankę.Zmiksować do połączenia składników. Ciasto rozdzielić do trzech misek. Do jednej dodać budyń cytrynowy, wymieszać . Następnie do drugiego ciasta dodać budyń malinowy,(dodałam jeszcze szczyptę czerwonego barwnika jadalnego) wymieszać . Do ostatniej części ciasta dodać budyń czekoladowy i wymieszać.
Do natłuszczonej i wysypanej foremki z kominkiem, wylać jasne ciasto.
Potem wylać różowe ciasto.
Na koniec wylać ciemne ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 175* i piec babkę ok.45-55 min.(sprawdzić patyczkiem) Po upieczeniu, babkę wyłożyć, obracając na ściereczkę.
Po przestygnięciu, polać za nitką rozpuszczoną czekoladą.Nożna polać lukrem cytrynowym i posypać płatkami migdałowymi.Albo oprószyć tylko cukrem pudrem.
Przełożyć na paterę.
Kroić ostrym nożem.