Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka cytrynowa ... po prostu...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15477
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4645
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 326
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2785
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5024
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15477
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4645
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 326
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2785
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5024
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Jajka ucieramy z cukrem zwykłym i waniliowym. Mieszając dodajemy przesianej mąki i proszku do pieczenia. Dolewamy margarynę i wszystko dokładnie miksujemy.
Blaszkę smarujemy od wewnątrz masłem i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto, które będziemy piec w temperaturze 200 stopni 45 minut.
Po ostygnięciu posypujemy babkę cytrynową cukrem pudrem. Zapraszamy po przepis na pyszną szarlotkę z bitą śmietaną. Link pod wpisem.