Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1711
Dodano: 21.03.2015
Odsłon: 16197
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Całe jajka ubijamy z cukrami na gęstą i puszystą masę(na parze).Obie mąki przesiewamy przez sito i mieszamy razem z proszkiem.Dodajemy do ubitych jaj,cały czas delikatnie ubijając.Gdy składniki się połączą,wlewamy roztopione,gorące masło,nie przerywając ubijania.Na końcu dodajemy sok i startą skórkę z cytryny.Pieczemy w temp.190 stopni,czas pieczenia 45 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Beniaroza 30 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszna babka! Właśnie kolejna siedzi w piekarniku.Ja nie ubijam jajek na parze tylko normalnie w misce na bufecie i wychodzi puszysta. Przepis godny polecenia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 22 marca 2015Zgłoś do usunięcia
czy ubite jajka trzeba schłodzić przed wsypaniem mąki? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszna, cytrynowa babeczka :)8 Kto głosował? | Odpowiedz