Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 150
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 150
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki - mąkę połączyć z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki - mleko z olejem, jajkiem i sokiem oraz startą skórką z cytryn. Następnie mokre składniki przelać do suchych. Wymieszać razem, tylko do połączenia składników. Formę do babki - swoje ciasto upiekłam w dwóch mniejszych formach, natłuścić masłem i wyłożyć do niej ciasto. Formę wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec ok 40-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzoną babkę wyjąć z formy, wystudzić i dowolnie udekorować.