Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki - mąkę połączyć z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki - mleko z olejem, jajkiem i sokiem oraz startą skórką z cytryn. Następnie mokre składniki przelać do suchych. Wymieszać razem, tylko do połączenia składników. Formę do babki - swoje ciasto upiekłam w dwóch mniejszych formach, natłuścić masłem i wyłożyć do niej ciasto. Formę wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec ok 40-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzoną babkę wyjąć z formy, wystudzić i dowolnie udekorować.