Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka cytrynowa
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 335
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 389
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 792
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 335
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 389
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 792
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Zmniejszamy obroty miksera i również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach przez chwilę do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez ok 40 minut lub do tzw. " suchego patyczka. Po wystudzeniu polewam lukrem lub posypujemy pudrem. Smacznego!