Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka cytrynowa
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Zmniejszamy obroty miksera i również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach przez chwilę do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez ok 40 minut lub do tzw. " suchego patyczka. Po wystudzeniu polewam lukrem lub posypujemy pudrem. Smacznego!