Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w co drugą sobotę. Gwarantuję że i Wam przypadnie go gustu.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6273
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29694
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6273
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29694
Składniki
Blaszka 37 X 8 cm. Cytrynę opłukać i sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha. Skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Mąkę wymieszać z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, wsypać połowę mąki, wlać sok wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie utrzeć, wsypać resztę mąki, wymieszać. Piec w 180 C ok. 50 minut.