Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w co drugą sobotę. Gwarantuję że i Wam przypadnie go gustu.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 256
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101414
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5927
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 256
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101414
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5927
Składniki
Blaszka 37 X 8 cm. Cytrynę opłukać i sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha. Skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Mąkę wymieszać z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, wsypać połowę mąki, wlać sok wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie utrzeć, wsypać resztę mąki, wymieszać. Piec w 180 C ok. 50 minut.