Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w co drugą sobotę. Gwarantuję że i Wam przypadnie go gustu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 624
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1856
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 624
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1856
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Blaszka 37 X 8 cm. Cytrynę opłukać i sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha. Skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Mąkę wymieszać z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, wsypać połowę mąki, wlać sok wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie utrzeć, wsypać resztę mąki, wymieszać. Piec w 180 C ok. 50 minut.