Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w co drugą sobotę. Gwarantuję że i Wam przypadnie go gustu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8510
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 555
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8510
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 555
Składniki
Blaszka 37 X 8 cm. Cytrynę opłukać i sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha. Skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Mąkę wymieszać z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, wsypać połowę mąki, wlać sok wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie utrzeć, wsypać resztę mąki, wymieszać. Piec w 180 C ok. 50 minut.