Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w co drugą sobotę. Gwarantuję że i Wam przypadnie go gustu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10726
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3399
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2409
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10726
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3399
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2409
Składniki
Blaszka 37 X 8 cm. Cytrynę opłukać i sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha. Skórkę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Mąkę wymieszać z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, wsypać połowę mąki, wlać sok wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie utrzeć, wsypać resztę mąki, wymieszać. Piec w 180 C ok. 50 minut.