Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka i puszysta babka mocno cytrynowa,polecam!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Maslo ubijamy ,nastepnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy i ubijamy dalej.
Stopniowo dodajemy jajka i ubijamy dalej na jasna puszysta mase.
Zalaczamy piekarnik na 170 stopni góra/dól
Dodajemy make przesiana z proszkiem do pieczenia i za pomoca szpatulki dokladnie laczymy,dodajac sok z cytryny i otarta skórke.
Tak gotowe ciasto wkladamy do formy na babke lub keksówke o wymiarach 26cm/11 cm wysmarujemy maslem.Do nagrzanego piekarnika wkladamy babke na srodkowa pólke i pieczemy ok.35 min
Ciasto zostawiamy do ostygniecia.Przygotowujemy lukier z 4 lyzek cukru pudru,1 lyzki mleka i soku z cytryny.Dobrze mieszamy i polewamy juz ostygnieta babke .Na góre mozna posypac skórke cytrynowa skondensowana lub wedle uznania!SMACZNEGO!