Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowo - kokosowa

Babka cytrynowo - kokosowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 634

Dodano:

Odsłon: 2717

Przepyszna babka,która dosłownie rozpływa się w ustach. Proste ciasto ,a cieszy podniebienie.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babka cytrynowo - kokosowa

Przygotowanie

  1. Masło rozpuść w rondelku i odstaw do wystygnięcia.

    Wbij do miski jajka i cukier zmiksuj dokładnie mikserem.Dodaj mąki oraz proszek i znowu miksuj.
    Wyciśnij sok z cytryny i zetrzyj skórkę na tarce.Dodaj do pozostałych składników.Na koniec wiórki i masło.Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

  2. Przygotuj keksówkę,posmaruj masłem i posyp kaszą manną.
    Wlej wymieszane ciasto.
    Piecz w 180 stopniach przez 50-55 min.
    Na koniec posyp cukrem pudrem.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń