Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na babkę o dwóch wyraźnych i uzupełniających się smakach: czekoladowym i kokosowym:).
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1205
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.
Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach około 1/3 i 2/3. Do większej porcji dodajemy kakao, miksujemy do połączenia składników. Do drugiej, mniejszej dodajemy wiórki kokosowe, miksujemy do połączenia składników. Keksówkę (u mnie 12x30cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę kakaową a na nią masę kokosową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.