Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowo-miodowa

Babka czekoladowo-miodowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 2273

Babka czekoladowo-miodowa to świetna propozycja na Świąteczny Stół. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)

Składniki

  • 100 g mlecznej czekolady,
  • 180 g cukru,
  • 225 g masła,
  • 125 ml miodu,
  • 2 duże jajka,
  • 300 g mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • pół łyżeczki sody,
  • 1 łyżka kakao,
  • 250 ml wody,
  • biała polewa.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka czekoladowo-miodowa

Przygotowanie


  1. W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
    Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
    Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
    Następnie mieszamy i studzimy.

  2. Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
    Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
    Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

  3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
    Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
    Studzimy.

    Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń