Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna żółciutka baba. Delikatna i soczysta.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 225
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 274
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 431
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 225
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 274
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 431
Składniki
Dynię umyć i pokroić na kawałki, usunąć pestki, obrać ze skórki. (Trochę skórki zostawić do dekoracji.) Miąższ pokroić w kostkę i ugotować w wodzie do miękkości. Następnie zmiksować i ostudzić. Śliwki pokroić na małe kawałki.
Formę do babki natłuścić i wysypać mąką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka ubić na puch, dodać cukier, cukier waniliowy i aromat. Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać migdały. Na koniec dodać kaszę mannę i puree dyniowe. Masę przełożyć do formy, rozłożyć śliwki, wciskając je nieco w ciasto. Piec ok. 55 minut.
Po upieczeniu ciasto zostawić na 10 minut w formie, następnie wyjąć z formy i ostudzić.
Konfiturę przetrzeć przez sito, a następnie podgrzać razem z wodą. Wysmarować ostudzoną babkę. Ozdobić paskami ze skórki. Smacznego :)