Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna żółciutka baba. Delikatna i soczysta.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Dynię umyć i pokroić na kawałki, usunąć pestki, obrać ze skórki. (Trochę skórki zostawić do dekoracji.) Miąższ pokroić w kostkę i ugotować w wodzie do miękkości. Następnie zmiksować i ostudzić. Śliwki pokroić na małe kawałki.
Formę do babki natłuścić i wysypać mąką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka ubić na puch, dodać cukier, cukier waniliowy i aromat. Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać migdały. Na koniec dodać kaszę mannę i puree dyniowe. Masę przełożyć do formy, rozłożyć śliwki, wciskając je nieco w ciasto. Piec ok. 55 minut.
Po upieczeniu ciasto zostawić na 10 minut w formie, następnie wyjąć z formy i ostudzić.
Konfiturę przetrzeć przez sito, a następnie podgrzać razem z wodą. Wysmarować ostudzoną babkę. Ozdobić paskami ze skórki. Smacznego :)