Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam ją po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Do jej przygotowania musimy mieć specjalną formę, którą wkładamy do garnka z gorącą wodą.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 36
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 32
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 297
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 36
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 32
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 297
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Do misy miksera włożyć miękkie masło, cukier i żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Wciąż ucierając, dodawać stopniowo obie zmieszane mąki z proszkiem i rum oraz aromat. Osobno ubić białka z odrobiną soli. Wyłączyć mikser i wmieszać delikatnie ubitą pianę z ciastem. Formę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką lub kaszą manną. Przełożyć ciasto. Zamknąć foremkę i zanurzyć ją do 3/4 wysokości w garnku z gorącą wodą. Formę z góry czymś obciążyć by stała stabilnie. Garnek przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 20 minut. Po ugotowaniu formę wyjąć z gorącej wody i wyłożyć ciasto by ostygło. Oblać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.