Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam ją po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Do jej przygotowania musimy mieć specjalną formę, którą wkładamy do garnka z gorącą wodą.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19401
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19401
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Do misy miksera włożyć miękkie masło, cukier i żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Wciąż ucierając, dodawać stopniowo obie zmieszane mąki z proszkiem i rum oraz aromat. Osobno ubić białka z odrobiną soli. Wyłączyć mikser i wmieszać delikatnie ubitą pianę z ciastem. Formę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką lub kaszą manną. Przełożyć ciasto. Zamknąć foremkę i zanurzyć ją do 3/4 wysokości w garnku z gorącą wodą. Formę z góry czymś obciążyć by stała stabilnie. Garnek przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 20 minut. Po ugotowaniu formę wyjąć z gorącej wody i wyłożyć ciasto by ostygło. Oblać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.