Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne ciasto z owocami zarówno świeżymi jak i mrożonymi.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ok. 3 minut aż zrobią się puszyste. Ciągle miksując dodajemy olej. Następnie na zmianę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i jogurt. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie keksówka o wymiarach 30/11cm). Wierzch posypujemy umytymi i osuszonymi borówkami lekko oprószonymi mąką, lub mrożonymi borówkami lekko oprószonymi mąką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok godziny w 170 stopniach C, funkcja góra/dół (do suchego patyczka). Po wyjęciu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl