Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne ciasto z owocami zarówno świeżymi jak i mrożonymi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1672
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1672
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ok. 3 minut aż zrobią się puszyste. Ciągle miksując dodajemy olej. Następnie na zmianę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i jogurt. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie keksówka o wymiarach 30/11cm). Wierzch posypujemy umytymi i osuszonymi borówkami lekko oprószonymi mąką, lub mrożonymi borówkami lekko oprószonymi mąką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok godziny w 170 stopniach C, funkcja góra/dół (do suchego patyczka). Po wyjęciu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl