Do góry

Desery Przepis na:

Babka jogurtowa z borówkami

Babka jogurtowa z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 12835

Bardzo szybkie i pyszne ciasto z owocami zarówno świeżymi jak i mrożonymi.

Składniki

  • 300g mąki pszennej
  • 150g cukru
  • 3 jajka
  • 170 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 szklanki borówek / jagód (opcjonalnie – tyle, żeby zakryły górę ciasta)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka jogurtowa z borówkami

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ok. 3 minut aż zrobią się puszyste. Ciągle miksując dodajemy olej. Następnie na zmianę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i jogurt. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie keksówka o wymiarach 30/11cm). Wierzch posypujemy umytymi i osuszonymi borówkami lekko oprószonymi mąką, lub mrożonymi borówkami lekko oprószonymi mąką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok godziny w 170 stopniach C, funkcja góra/dół (do suchego patyczka). Po wyjęciu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.


    Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń