Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwalam ja tak,poniewaz prawie wszystkie proporcje skladnikow odmierza sie od kubeczka po jogurcie.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20696
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20696
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Jajka ubic dokladnie z cukrem,powoli dodawac olej,caly czas miksujac,potem dodac jogurt i otarta skorke cytryny.
Przesiana make z proszkiem dodawac powoli do reszty.
Mase wlac do natluszczonej i oprószonej bulka tarta formy keksowej.
Wstawic do nagrzanego do 175º-180º C piekarnika i piec 35-40 minut,do suchego patyczka.Smacznego.