Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jogurtowo cytrynowa
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456863
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2111
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456863
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2111
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę przez kilka minut. Zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej oraz jogurt naturalny. Kolejno dodajemy skórkę oraz sok z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z budyniem i proszkiem i proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 40 minut. Gotową babkę polukrować lub posypać pudrem. Smacznego!