Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jogurtowo cytrynowa
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 749
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7027
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 106
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 749
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7027
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 106
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę przez kilka minut. Zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej oraz jogurt naturalny. Kolejno dodajemy skórkę oraz sok z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z budyniem i proszkiem i proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 40 minut. Gotową babkę polukrować lub posypać pudrem. Smacznego!