Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa babka ,która gości od XXX lat w każdy weekend u moich rodziców. Smaczna ,delikatna ,"mokra"...Yummy!
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 66
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 456
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2731
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3432
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 66
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 456
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2731
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3432
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek ,ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę i proszek mieszamy razem ,przesiewamy. Dzielimy na pół. Do żółtek (cały czas ubijając) dodajemy stopniowo olej i część suchych produktów. Gdy masa będzie połączona ,również stopniowo dodajemy wodę oraz drugą część suchych produktów. Masę z żółtek delikatnie łączymy z białkami. Przelewamy do nasmarowanej tłuszczem formy (zostawiamy trochę masy). Pozostawioną część masy mieszamy z kakao i wlewamy do formy (mniej więcej na środek dookoła). Babkę pieczemy 75 minut w temperaturze 175°C. Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku. Polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem.