Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, bardzo wilgotna
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4290
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74343
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4290
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74343
Składniki
1. Formę na babkę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. 2. Kajmak i masło przełóż do rondelka. 3. Wciąż mieszając podgrzewaj do momentu połączenia się składników. Odstaw. 4. Białka oddziel od żółtek. 5. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. 6. Żółtka z ksylitolem ubij na kogel-mogel, dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. 7. Zmiksuj razem (powstaną suche i gęste okruchy). 8. Dodaj 2/3 masy kajmakowej. Zmiksuj razem. 9. Na koniec dodaj pianę z białek i wymieszaj szpatułką. 10. Do foremki przelej 1/2 masy. 11. Teraz wyłóż banana pokrojonego w półksiężyce. 12. Wyłóż pozostałą część ciasta. 13. Piecz w temperaturze 180°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. 14. Gdy babka wystygnie przełóż na talerz i udekoruj pozostałą masą kajmakową. 15. Smacznego