Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, bardzo wilgotna
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
1. Formę na babkę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. 2. Kajmak i masło przełóż do rondelka. 3. Wciąż mieszając podgrzewaj do momentu połączenia się składników. Odstaw. 4. Białka oddziel od żółtek. 5. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. 6. Żółtka z ksylitolem ubij na kogel-mogel, dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. 7. Zmiksuj razem (powstaną suche i gęste okruchy). 8. Dodaj 2/3 masy kajmakowej. Zmiksuj razem. 9. Na koniec dodaj pianę z białek i wymieszaj szpatułką. 10. Do foremki przelej 1/2 masy. 11. Teraz wyłóż banana pokrojonego w półksiężyce. 12. Wyłóż pozostałą część ciasta. 13. Piecz w temperaturze 180°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. 14. Gdy babka wystygnie przełóż na talerz i udekoruj pozostałą masą kajmakową. 15. Smacznego