Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, bardzo wilgotna
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3713
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3713
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
1. Formę na babkę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. 2. Kajmak i masło przełóż do rondelka. 3. Wciąż mieszając podgrzewaj do momentu połączenia się składników. Odstaw. 4. Białka oddziel od żółtek. 5. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. 6. Żółtka z ksylitolem ubij na kogel-mogel, dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. 7. Zmiksuj razem (powstaną suche i gęste okruchy). 8. Dodaj 2/3 masy kajmakowej. Zmiksuj razem. 9. Na koniec dodaj pianę z białek i wymieszaj szpatułką. 10. Do foremki przelej 1/2 masy. 11. Teraz wyłóż banana pokrojonego w półksiężyce. 12. Wyłóż pozostałą część ciasta. 13. Piecz w temperaturze 180°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. 14. Gdy babka wystygnie przełóż na talerz i udekoruj pozostałą masą kajmakową. 15. Smacznego