Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna i puszysta babka z przepisu ze starego zeszytu mojej mamy. Polecam
keksówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, łyżeczka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną masę , dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka, olej , przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość wymieszać do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąc i wystudzić. Taką babkę możemy polać polewą czekoladową , polukrować lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Babka po upieczeniu.