Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna i puszysta babka z przepisu ze starego zeszytu mojej mamy. Polecam
keksówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, łyżeczka,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną masę , dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka, olej , przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość wymieszać do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąc i wystudzić. Taką babkę możemy polać polewą czekoladową , polukrować lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Babka po upieczeniu.