Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna i puszysta babka z przepisu ze starego zeszytu mojej mamy. Polecam
keksówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, łyżeczka,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną masę , dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka, olej , przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość wymieszać do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąc i wystudzić. Taką babkę możemy polać polewą czekoladową , polukrować lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Babka po upieczeniu.