Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pachnąca rumem. Z pewnością upiekę ją na Wielkanoc. Wykorzystałam białka z zamrażarki. Zbierałam je z różnych wypieków. Wystarczyło je rozmrozić i ubić mikserem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i ubijać nadal, aż cukier się rozpuści. Dodać aromat rumowy. Ciągle ubijać. Dodać po łyżce przesiane mąki, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlać rozpuszczone, letnie masło. Wmieszać je do ciasta łopatką lub na małych obrotach miksera. Ciasto przelać do foremki z kominem. Foremka musi być dokładnie wysmarowana masłem i wysypana kaszką manną lub bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku w 175 st. C 45-50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła Wyjąć z foremki po całkowitym wystudzeniu. Polać polewą z masła, cukru pudru i kakao.