Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasto , wilgotne z nutką chrupkości . Jestem pewna , że każdy jest w stanie je upiec . Przepyszny kawałek ciasta do kawy , mleka czy herbaty .
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Przygotowujemy blaszkę . Wszystkie wyżej wymienione składniki , oprócz kefiru umieszczamy w wysokim naczyniu . Miksujemy dodając stopniowo kefir . Miksujemy do czasu połączenia się składników . Gotową masę przelewamy do przygotowanej blaszki i wstawiamy do piekarnika na około 1 godziny i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Jak zawsze powtarzam , każdy piekarnik jest inny . Dlatego mimo podanego czasu i temperatury , zawsze należy mieć oko na nasze wypieki . Długim drewnianym patyczkiem około 10 minut przed zakończeniem pieczenia należy sprawdzić ciasto w środku . Jeżeli jest bardzo rzadkie a wierzch już przypieczony , należy zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i zatrzymać ciasto chwilkę dłużej w piekarniku. Przepis na polewę czekoladową znajdziecie na moim blogu https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html Polecam Małgośka w Kuchni .