Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej czekolady i dodatkowo polewą o smaku kawy. Jeśli lubicie smak kawy, to konieczne spróbujcie. Piekłam w keksówce 31x11
Kawę wymieszać z gorącą wodą, tak żeby się rozpuściła i odstawić
do wystudzenia.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i zmiksować.
Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać kawę.
Zmiksować do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą.
Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać,
aż czekolada się rozpuści. Połowę polewy wylać na ciasto.
Do reszty polewy dodać 1/2 łyżeczki kawy i 2 łyżeczki śmietanki.
Podgrzać i mieszać, aż kawa się rozpuści.
Chwilę to potrwa, trzeba cierpliwie mieszać.
Gdyby było za gęste, to można dodać jeszcze łyżeczkę śmietanki.
Pyszna babka w dwóch uzupełniających się smakach - kawy i czekolady.
Odsłon: 8412
Tradycyjne lody na żółtkach i śmietance. Mocno kawowe, bardzo kremowe.
Odsłon: 1779
Dzisiaj przepis na pyszny deser kawowy. Kawowa panna cotta z kawowym syropem...
Odsłon: 3802
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 106
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587809
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 106
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587809
Składniki
Kawę wymieszać z gorącą wodą, tak żeby się rozpuściła i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i zmiksować. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać kawę. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Połowę polewy wylać na ciasto. Do reszty polewy dodać 1/2 łyżeczki kawy i 2 łyżeczki śmietanki. Podgrzać i mieszać, aż kawa się rozpuści. Chwilę to potrwa, trzeba cierpliwie mieszać. Gdyby było za gęste, to można dodać jeszcze łyżeczkę śmietanki.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 193
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1659