Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Puszysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak pasuje mi do świątecznego klimatu, lubię kiedy Boże Narodzenie pachnie kokosem. ;-)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25143
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25143
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kolejno: jajka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników.
Masę przelewamy do natłuszczonej formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.