Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i puszysta babka łaciata , szybka i łatwa w wykonaniu idealna nie tylko na święta .
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj olej i mleko . Mąkę przesiej z proszkiem dodaj do masy jajecznej .Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao do drugiej łyżkę mąki . Keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem do pieczenia .
Wlewaj ciasto na przemian ciemne i jasne , aż do wyczerpania . Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem .