Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i puszysta babka łaciata , szybka i łatwa w wykonaniu idealna nie tylko na święta .
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1402
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1334
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1402
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1334
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj olej i mleko . Mąkę przesiej z proszkiem dodaj do masy jajecznej .Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao do drugiej łyżkę mąki . Keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem do pieczenia .
Wlewaj ciasto na przemian ciemne i jasne , aż do wyczerpania . Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem .