Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka na stół wielkanocny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki bez cukru wymieszać. Cukier utrzeć z jajkami, majonezem do białości, wsypać składniki sypkie, dokładnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać do formy wcześniej posmarowanej tłuszczem i oprószoną bułką tartą o średnicy 23 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.