Do góry

Desery Przepis na:

Babka majonezowa

Babka majonezowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17237

Dodano:

Odsłon: 4662

Super babka na stół wielkanocny.

Składniki

  • Mąka pszenna ½ szklanki
  • Mąka tortowa 80 gram
  • mąka ziemniaczana 90 gram
  • jajka 4 szt.
  • Majonez 140 gram
  • ½ szklanki cukru
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Cukier puder do posypki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka majonezowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wszystkie sypkie składniki bez cukru wymieszać. Cukier utrzeć z jajkami do białości, wsypać składniki sypkie, dokładnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać do formy wcześniej posmarowanej tłuszczem i oprószoną bułką tartą o średnicy 23 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń