Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-04-2014
Szybka i łatwa babka. Taką babkę szybko się robi i jeszcze szybciej je!!!!
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 190
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 489
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2977
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 144
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 190
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 489
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2977
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 144
Składniki
Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 2 minuty Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko miksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek smietankowy. Wyłozyć do formy babkowej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posypać cukrem pudrem. Można polac polewą lub polukrować. Smacznego!!! P.S. Można również do części ciasta dodać kakao naturalne. Wyjdzie wówczas jak ta na zdjęciu:)