Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-04-2014
Szybka i łatwa babka. Taką babkę szybko się robi i jeszcze szybciej je!!!!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2624
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2624
Składniki
Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 2 minuty Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko miksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek smietankowy. Wyłozyć do formy babkowej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posypać cukrem pudrem. Można polac polewą lub polukrować. Smacznego!!! P.S. Można również do części ciasta dodać kakao naturalne. Wyjdzie wówczas jak ta na zdjęciu:)