Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-04-2014
 
            Szybka i łatwa babka. Taką babkę szybko się robi i jeszcze szybciej je!!!!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6218
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6218
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
         
         
                Składniki
Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 2 minuty Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko miksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek smietankowy. Wyłozyć do formy babkowej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posypać cukrem pudrem. Można polac polewą lub polukrować. Smacznego!!! P.S. Można również do części ciasta dodać kakao naturalne. Wyjdzie wówczas jak ta na zdjęciu:)