Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-04-2014
Szybka i łatwa babka. Taką babkę szybko się robi i jeszcze szybciej je!!!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8783
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1128
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11426
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8783
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1128
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11426
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Składniki
Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 2 minuty Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko miksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek smietankowy. Wyłozyć do formy babkowej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posypać cukrem pudrem. Można polac polewą lub polukrować. Smacznego!!! P.S. Można również do części ciasta dodać kakao naturalne. Wyjdzie wówczas jak ta na zdjęciu:)