Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe ciasto drożdżowe na śniadanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 937
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 937
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozrobić w ½ litrze letniej wody, dodać startą marchewkę, jedną szklankę mąki i jajka.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie rozpuścić masło i odstawić. Gdy ciasto podrośnie , dodać resztę maki, cukry i stopione ostudzone masło.
Wyrobić ręką ciasto dokładnie, przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami kokosowymi, powkładać kawałki czekolady i jeszcze raz odstawić na chwilę do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Ciasto kroić po dobrym wystudzeniu.