Do góry

Desery Przepis na:

Babka marchewkowa z nutą czekoladową

Babka marchewkowa z nutą czekoladową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18902

Dodano:

Odsłon: 468

Nietypowe ciasto drożdżowe na śniadanie.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Babka marchewkowa z nutą czekoladową

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże rozrobić w ½ litrze letniej wody, dodać startą marchewkę, jedną szklankę mąki i jajka.

  2. Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  3. W między czasie rozpuścić masło i odstawić. Gdy ciasto podrośnie , dodać resztę maki, cukry i stopione ostudzone masło.

  4. Wyrobić ręką ciasto dokładnie, przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami kokosowymi, powkładać kawałki czekolady i jeszcze raz odstawić na chwilę do wyrośnięcia.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Ciasto kroić po dobrym wystudzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń