Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe ciasto drożdżowe na śniadanie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3105
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3105
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozrobić w ½ litrze letniej wody, dodać startą marchewkę, jedną szklankę mąki i jajka.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie rozpuścić masło i odstawić. Gdy ciasto podrośnie , dodać resztę maki, cukry i stopione ostudzone masło.
Wyrobić ręką ciasto dokładnie, przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami kokosowymi, powkładać kawałki czekolady i jeszcze raz odstawić na chwilę do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Ciasto kroić po dobrym wystudzeniu.