Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest smaczna i łatwa do wykonania.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9025
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9025
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Składniki
Margarynę ucieramy z aromatem, solą, cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Do masy dodajemy stopniowo po 1 jajku, miksujemy. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Mikser ustawiamy na wolne obroty i stopniowo dodajemy mąkę z mlekiem. Miksujemy do połączenia składników. Formę do babki o średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, cukier i mleko, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne. Widelcem robimy szlaczki żeby częściowo ciasta się pomieszały. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 50 minut. Upieczoną babkę pozostawiamy w piekarniku na 10-15 minut, studzimy na kratce. Ostudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!