Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest smaczna i łatwa do wykonania.
Margarynę ucieramy z aromatem, solą, cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Do masy dodajemy stopniowo po 1 jajku, miksujemy. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Mikser ustawiamy na wolne obroty i stopniowo dodajemy mąkę z mlekiem. Miksujemy do połączenia składników. Formę do babki o średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, cukier i mleko, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne. Widelcem robimy szlaczki żeby częściowo ciasta się pomieszały. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 50 minut. Upieczoną babkę pozostawiamy w piekarniku na 10-15 minut, studzimy na kratce. Ostudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 54
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 116
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 98
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 54
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 116
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 98
Składniki
Margarynę ucieramy z aromatem, solą, cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Do masy dodajemy stopniowo po 1 jajku, miksujemy. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Mikser ustawiamy na wolne obroty i stopniowo dodajemy mąkę z mlekiem. Miksujemy do połączenia składników. Formę do babki o średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, cukier i mleko, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne. Widelcem robimy szlaczki żeby częściowo ciasta się pomieszały. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 50 minut. Upieczoną babkę pozostawiamy w piekarniku na 10-15 minut, studzimy na kratce. Ostudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 50
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 618