Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka marmurkowa jest bardzo szybka w wykonaniu i przede wszystkim ładnie prezentuję się po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44897
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44897
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na szybkich obrotach na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy po jednym żółtku i zmniejszamy obroty na najmniejsze. Miksując na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy stopniowo olej i mleko. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń, a do drugiej kakao. Formę z kominem 28 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto możemy również upiec w keksówce. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach góra dół, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.