Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka marmurkowa jest bardzo szybka w wykonaniu i przede wszystkim ładnie prezentuję się po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 509
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 616
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 67
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 45
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 20
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 885
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 509
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 616
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 67
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 45
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 20
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 885
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na szybkich obrotach na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy po jednym żółtku i zmniejszamy obroty na najmniejsze. Miksując na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy stopniowo olej i mleko. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń, a do drugiej kakao. Formę z kominem 28 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto możemy również upiec w keksówce. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach góra dół, do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.