Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta, bez ubijania osobno białek :)
Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Dodaję szczyptę soli i po jednym jajku, za każdym razem bardzo dokładnie ubijając.
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem.
¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto jasne, delikatnie mieszam patyczkiem. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni, wstawiam do środka naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, a obok naczynia ustawiam blaszkę z babką. Piekę 50-55 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu wyciągam babkę z piekarnika, zostawiam do lekkiego przestygnięcia, a następnie wyciągam ją z blaszki.
Babkę można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą.
Babka marmurkowa gotowa. Smacznego
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8869
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 402
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 39
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 387
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8869
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 402
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 39
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 387
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Dodaję szczyptę soli i po jednym jajku, za każdym razem bardzo dokładnie ubijając. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem. ¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto jasne, delikatnie mieszam patyczkiem. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni, wstawiam do środka naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, a obok naczynia ustawiam blaszkę z babką. Piekę 50-55 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu wyciągam babkę z piekarnika, zostawiam do lekkiego przestygnięcia, a następnie wyciągam ją z blaszki. Babkę można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą. Babka marmurkowa gotowa. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 153
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 206