Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7289
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154898
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7289
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154898
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier cały czas mieszając. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Dodać patiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać wodę i olej. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Krótko zmiksować do połączenia się składników. Formę do babka nasmarować masłem i posypać bułką tartą. Jeśli używacie keksówki wystarczy papier do pieczenia. Ciasto wylewamy partiami raz jasną, raz ciemną i tak do skończenia dwóch mas. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok 1 h lub do tzw. suchego patyczka. gotową bakę posypać pudrem lub obrać polewą czekoladową. Smacznego !