Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka marmurkowa na święta i na każdy dzień do kawy . Taka babka znika w mgnieniu oka z talerzy domowników. Jest po prostu pyszna. Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
Margarynę stop i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dosyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia . Dodaj zapach waniliowy oraz margarynę. Składniki dokładnie utrzyj mikserem.
Ciasto rozdziel na pół. Jedną część utrzyj z mąką ziemniaczaną , resztę z kisielem w proszku.
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na przemian wkładaj do niej porcje jasnego I różowego ciasta. Piecz w nagrzanym piekarniku funkcja góra ,dół w temperaturze 175 stopni przez 50 minut następnie przykryj papierem do pieczenia i piec 5 minut. Uwaga. Każdy piekarnik inaczej piecze więc po 50 minutach sprawdź patyczkiem. Pieczemy do suchego patyczka.
Upieczoną babkę pozostaw w formie do całkowitego wystudzenia następnie wyłóż na talerz i oprósz cukrem pudrem. Zapraszam na filmik na mój kanał na YouTube.