Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo wilgotna babka marmurkowa z czereśniami
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17211
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 142
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17211
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 142
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Składniki
proszek, mąkę, sól mieszamy w misce
miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodając kolejno po jajku.
Następnie dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
Do wysmarowanej i posypanej manną blachy wykładamy ciasto jasne wrzucamy kilka wydrylowanych wiśni potem dodajemy ciemne i mieszamy patyczkiem.
Pieczemy ok 40 minut w temp 160-170 st