Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo wilgotna babka marmurkowa z czereśniami
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Składniki
proszek, mąkę, sól mieszamy w misce
miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodając kolejno po jajku.
Następnie dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
Do wysmarowanej i posypanej manną blachy wykładamy ciasto jasne wrzucamy kilka wydrylowanych wiśni potem dodajemy ciemne i mieszamy patyczkiem.
Pieczemy ok 40 minut w temp 160-170 st