Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 760 Ocena: 5044
Dodano: 20.01.2020
Odsłon: 5979
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do miski dodać całe jajka, cukier oraz olejek migdałowy. Wszystko zmiksować mikserem na najszybszych obrotach na puszystą masę. Następnie dodać obie przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia. Po chwili dodać olej oraz wiórki kokosowe, wszystko razem zmiksować do połączenia się składników.
Do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia wylać większą część ciasta. Do mniejszej części ( około 10 łyżek ciasta ) wsypać 2 łyżki kakao i dodać 1,5 łyżki wody wymieszać łyżką dokładnie. Na białe ciasto łyżką wylać czarny pasek i za pomocą np. noża zrobić tak zwane esy floresy.
Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika ostudzić i odjąć papier. Można posypać jak ja cukrem pudrem lub polukrować kto jak woli.
Ciasto idealnie nadaje się do kawy, herbaty a nawet do zimnego mleka lub gorącego kakao. Polecam całym sercem ciasto jest puszyste i bardzo smaczne. Wszystkie fotki jak zwykle na moim blogu serdecznie zapraszam.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 21 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Takie uwielbiam:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz