Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka babka na stół wielkanocny )
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20121
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7145
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20121
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7145
Składniki
Masło ucierać mikserem do białości, dodać miód i kolejno po jednym jajku. Mąkę połączyć z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodawać po łyżce do masy maślanej i miksować na najniższych obrotach. Foremkę na babkę natłuścić i posypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego do 170st.C piekarnika i piec ok 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wierzch babki polać lukrem /ja polałam gotowym różowym/ lub polewą czekoladową. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!