Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka babka na stół wielkanocny )
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 64
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 145
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38139
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 64
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 145
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38139
Składniki
Masło ucierać mikserem do białości, dodać miód i kolejno po jednym jajku. Mąkę połączyć z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodawać po łyżce do masy maślanej i miksować na najniższych obrotach. Foremkę na babkę natłuścić i posypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego do 170st.C piekarnika i piec ok 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wierzch babki polać lukrem /ja polałam gotowym różowym/ lub polewą czekoladową. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!