Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest smaczna i niezawodna. Często ją piekę na weekend. Wszyscy domownicy za nią przepadają.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25103
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25103
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywna pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy. Cały czas miksować. Dodać żółtka, olej, wodę i na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dwie foremki keksówki o wymiarach 11x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do nich połowę ciasta. Do pozostałej części dodać kakao i odrobinę letniej przegotowanej wody. Zmiksować i wylać do obydwu foremek. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 min w 180 st. C
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.