Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest smaczna i niezawodna. Często ją piekę na weekend. Wszyscy domownicy za nią przepadają.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68074
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68074
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywna pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy. Cały czas miksować. Dodać żółtka, olej, wodę i na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dwie foremki keksówki o wymiarach 11x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do nich połowę ciasta. Do pozostałej części dodać kakao i odrobinę letniej przegotowanej wody. Zmiksować i wylać do obydwu foremek. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 min w 180 st. C
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.