Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczyli Cię niespodziewani goście, a nie masz nic, aby ich poczęstować? Zrób bardzo szybką babkę "na poczekaniu". W trakcie oczekiwania poddaj się miłej rozmowie!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 504
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4482
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 504
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4482
Składniki
Do garnka wrzucamy margarynę, mleko, kakao, dżem oraz cukier. Kładziemy na kuchenkę, podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do rozpuszczenia się margaryny. Ostudzamy (teraz wracamy do gości na rozmowę). Kiedy mieszanka będzie letnia wsypujemy do niej mąkę z sodą i miksujemy po czym wbijamy jedno jajko. Wylewamy na formę o średnicy 21 cm. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach (kuchenka elektryczna), 200 stopniach (kuchenka gazowa).