Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka orzechowa w polewie czekoladowej jest piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 365
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40471
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 365
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40471
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj mleko i olej. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy . Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę i śmietanę podgrzej i polej wystudzoną babkę . Możesz również posypać zmielonymi orzechami.