Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka orzechowa w polewie czekoladowej jest piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj mleko i olej. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy . Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę i śmietanę podgrzej i polej wystudzoną babkę . Możesz również posypać zmielonymi orzechami.