Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka orzechowa w polewie czekoladowej jest piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1856
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2288
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1475
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1856
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2288
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1475
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj mleko i olej. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy . Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę i śmietanę podgrzej i polej wystudzoną babkę . Możesz również posypać zmielonymi orzechami.