Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do zrobienia ciasto. Jest super puchate. Polecam.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Jajka ubić z cukrem aż masa podwoi swoją objętość. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z ubitymi jajkami. Masło rozpuścić w rondelku i zagotować. Gorące wlewać powoli do ciasta i mieszać. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy babkowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem. Smacznego.