Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy też zdarza się Wam zostać z niewykorzystanymi białkami, których nie chcecie wyrzucać? Proponuję babkę piankę. To przepis odnaleziony w dodatku do gazety Pani Domu z 1996 roku - "Świąteczne Wypieki". Babka jest mięciutka, ma świetną konsystencję i jest rewelacyjnie szybka :)
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1080
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 115
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1080
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 115
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Składniki
Rozpuszczamy masło. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dosypujemy cukier. Kiedy piana będzie sztywna, łączymy ją delikatnie łopatką z mąką, proszkiem do pieczenia i roztopionym masłem. Na koniec dodajemy bakalie i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę (25cm x 15 cm) wyłożoną papierem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 190 stopni. Możemy zrobić polewę, albo posypać babkę cukrem pudrem. Smacznego :)