Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna jak puszek, moja już prawie pochłonięta :). Jeśli użyjemy proszku do pieczenia bez dodatku mąki, można ją upiec dla osób na diecie bezglutenowej. Naprawdę polecam!
Formę o poj. około 2,6L dokładnie wysmarować masłem i wysypać bułką (migdałami dla bezglutenowców).
Całe jaja ubić na jasną, bardzo puszystą masę (końcówką do ubijania białek), masa powinna być naprawdę bardzo puszysta i nawet więcej niż podwoić objętość, co zadecyduje o udanym wypieku i braku zakalca. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier i dalej ubijać.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiewać po trochę do masy jajecznej i wymieszać, do połączenia. Dodać aromat, wymieszać.
Masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, zmiksować tylko do połączenia.
Ciasto przelać do przygotowanej formy (nie powinno zająć więcej niż 2/3 wysokości formy, inaczej 'ucieknie'; babka bardzo rośnie).
Piec w temperaturze 170°C przez około 50 - 60 minut do suchego patyczka.
Przepis pochodzi z www.mojewypieki.blox.pl
Za miesiąc Wielkanoc, więc powoli możemy myśleć i planować wielkanocne dania...
Odsłon: 628
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 30
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 3054
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 30
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 3054
Składniki
Formę o poj. około 2,6L dokładnie wysmarować masłem i wysypać bułką (migdałami dla bezglutenowców).
Całe jaja ubić na jasną, bardzo puszystą masę (końcówką do ubijania białek), masa powinna być naprawdę bardzo puszysta i nawet więcej niż podwoić objętość, co zadecyduje o udanym wypieku i braku zakalca. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier i dalej ubijać.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiewać po trochę do masy jajecznej i wymieszać, do połączenia. Dodać aromat, wymieszać. Masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, zmiksować tylko do połączenia.
Ciasto przelać do przygotowanej formy (nie powinno zająć więcej niż 2/3 wysokości formy, inaczej 'ucieknie'; babka bardzo rośnie). Piec w temperaturze 170°C przez około 50 - 60 minut do suchego patyczka. Przepis pochodzi z www.mojewypieki.blox.pl
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Desery
Pudding pistacjowy z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Desery
Mus truskawkowy z galaretką i bitą śmietaną
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo prz...
Odsłon: 14
Pudding pistacjowy z truskawkami
Desery z truskawkami dają wiele możliwości na oryginalne połączenia smaków. D...
Odsłon: 10