Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, czekoladowe ciasto z kapką kofeiny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 906
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12730
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 906
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12730
Składniki
Przygotować kawę i ostudzić. Nagrzać piekarnik do temperaury 190 stopni. Utrzeć margarynę na puszystą masę i dodawać po jednym jajku. Wsypywać powoli cukier. Ucierać trzy minuty. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać kawę (można z fusami). Dodać kakao i startą gałkę. Mieszać 5 minut. Masa musi być bardzo gęsta. Wlać do formy o średnicy 25 cm i piec około 50 - 60 minut.