Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka i delikatna babka różana z różanym lukrem. Będzie ozdobą stołu, nie tylko na Święta
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17311
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17311
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem. Cały czas miksując dodajemy po kolei: maślankę, olej, syrop różany i esencję waniliową, proszek, mąkę. Na końcu dodajemy suszone płatki róż i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy na babkę. Pieczemy w 180 stopniach 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie wyciągamy babkę z formy i wkładamy ponownie. Nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków i polewamy syropem różanym wymieszanym z wodą. Zostawiamy do zupełnego ostygnięcia.
Cukier puder mieszamy z syropem różanym. Ilość dodawanego syropu zależy od jego gęstości. Ja używałam domowego, dość płynnego. Lukier powinien być gęsty, ale lejący. Babkę polewamy lukrem i posypujemy płatkami różanymi.